marți, 25 ianuarie 2011

Instrumente online pentru formare

Trecere in revista schematica a catorva instrumente online care pot fi folosite pentru formare: 



A devenit deja un lucru obisnuit ca un grup de invatare (studenti, participanti la un training) sa isi creeze un grup de discutii pe nu doar discuta ci in multe cazuri arhiveaza documente, fotografii, link-uri utile, etc.
AVANTAJE: se poate folosi pentru discutii, luare de decizii, planificare, partajare de documente si fotografii care pot fi publice sau accesibile doar membrilor grupului. Si nu in ultimul rand... GRATUITE.
DEZAVANTAJE: necesita crearea de conturi (Yahoo e doar in engleza iar Google, desi e disponibil si in romana este perceput ca fiind prea complicat);


Se pot folosi pentru predarea la distanta insa doar in situatia in care toti cursantii sunt in aceeasi locatie (diferita de a formatorului). Ca si studiu de caz, Punctul de Acces Public la Informatie din comuna Bania, judetul Caras Severin, a organizat cursuri de limba portugheza cu un formator brazilian, stabilit in Timisoara. 
AVANTAJE: contact audio si video in timp real
DEZAVANTAJE: pentru partajarea de materiale (e.g. suport de curs, exercitii suplimentare) este nevoie de un alt instrument (e-mail, site, blog, grup); permite conexiunea doar intre 2 locatii.

Platforme de e-learning
In acest moment sunt diferite sisteme si tehnologii, o prezentare detaliata in limba engleza gasiti mai jos:
Synchronous Elearning

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu