sâmbătă, 30 octombrie 2010

Cum prevenim dependenta de calculator?

Pe parcursul cursurilor sustinute in cadrul programului Biblionet am fost destul de des confruntata cu intrebari cu privire la pericolele tehnologiei - in special cele legate de jocuri.


Sunt foarte multe exemple in viata legate de "ce e prea mult strica" si interzicerea nu este niciodata o solutie. Tehnologie este o mare provocare pentru unii adulti, in special cand compara capacitatea lor de asimilare cu cea a copiilor si tinerilor dar de fapt pericolele apar din ignoranta si neintelegere. Un adult care intelege tehnologia, o foloseste cu masura si se implica cu dragoste in educatia unui copil este cel mai bun model pentru a preveni abuzurile si dependentele.

Mai jos este un material redactat de Prof. Emese Câmpean, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, Beclean, Bistrița Năsăud si publicat in Ghid de identificare şi adresare a nevoilor emergente ale copiilor din România
Il recomand cu caldura pentru a fi parcurs dar mai ales impartasit parintilor si cadrelor didactice cu care colaborati in biblioteci sau Puncte de Acces al Publicului la Informatie!

Jocuri Pe Calculator

2 comentarii: