joi, 12 noiembrie 2009

Jocuri educative pentru copii si tineri

Internetul poate fi educativ sau distructiv - in egala masura, depindem de noi cum il folosim dar mai ales cum ii invatam pe altii sa il foloseasca. Cu acest articol imi propun sa explorez latura educativa a internetului si sa adun o colectie de activitati tip ”joc” care sa contribuie la dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor copiilor si tinerilor.

”Tineri in siguranta pe Internet”
Prima recomandare si care indraznesc sa spun ca e obligatoriu de parcurs de catre copii cu activitatea intensa online sunt aplicatiile dezvoltate voluntar de catre salariatii Microsoft in cadrul unor programe de implicare comunitara. La adresa www.copiidisparuti.ro/lectii/ copiii şi tinerii pot afla despre securitatea informaţiei prin intermediul poveştilor cu benzi desenate.



”Inteligenta de calator” 
E foarte simplu -incepeti cu un click pe imagine pentru a porni ”provocarea”, dupa ce apare intrebarea faceti click pe harta lumii acolo unde credeti ca sa afla locatia ceruta si dupa aparitia rezultatului apasati ”Next” pentru urmatoarea intrebare. Mai jos e jocul demonstrativ pentru intreaga lume dar la adresa http://www.travelpod.com/traveler-iq puteti alege si mai multe provocari (continente anume, site-uri UNESCO, fotografii, steagurile lumii, etc). Succes!




This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 4,766,537 travelers who have taken this challenge as of Thursday, November 12, 2009 at 07:34PM GMT. (TravelPod is part of the TripAdvisor Media Network)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu